Ontdek onze verschillende dieren in een zo goed als mogelijk nagebouwd habitat.

De wallaby

De wallaby kangoeroe is een buideldier dat lijkt op een kleine kangoeroe. Het klimaat van zijn herkomst (Australië en Tasmanië) ligt heel dicht bij het Europese klimaat, wat grotendeels verklaart waarom de Wallaby zich op het Europese continent wist aan te passen. Dankzij een dikke vacht zijn deze kangoeroes inderdaad gemakkelijk bestand tegen het Belgisch klimaat..

Stokstaartjes

Stokstaartjes leven in holen met meerdere ingangen die ze alleen overdag verlaten. Het zijn sociale nieuwsgierige diertjes. Stokstaartjes leven in de halfwoestijnvlakten van Zuidwest-Afrika. Hun vacht is bruin met donkere plekken op de rug. Twee bijzonderheden zijn belangrijk: hun zeer behendige staart dient om rechtop te staan. Hun gezichtsvermogen is scherp en hun gehoor is erg fijn. Ze leven in kolonies.

De Mara

De Mara lijkt wat op een haas. Zijn achterpoten zijn groot en gespierd, waardoor hij snel kan bewegen. Dit dier is aanwezig in Argentinië. Het bewoont de uitgestrekte droge savannes van Argentinië en de semi-woestijngebieden van Patagonië met koude winters en erg hete zomers. Kan eigen holen graven. Het zijn sociale dieren en kunnen in groepen leven.

Penseelaapje

Penseelaapje zijn erg nieuwsgierige en echt schattige kleine apen. Ze eten fruit, goenten en insecten. Ze leven in groepen, dus de een zorgt voor de bescherming van de ander.

De prairiehond

De prairiehond is een soort knaagdier. Het ontleent zijn naam aan zijn belangrijkste habitat, prairie greasland en aan het feit dat hun schreeuw vergelijkbaar is met het blaffen van de hond. Prairiehonden voeden zich met gras en zaden die ze in de prairie vinden, evenals fruit en insecten. Ze leven in kolonies.

Mont_mosan_mini_zoo_chevre_tortues

Bezoek onze schildpadden, geiten en Vietnamese varkens